היי אני גר ברחוב שבצדו האחד לכל אורכו יש בניינים ובצידו השני בתים פרטיים. לכל בית פרטי יש שתי חניות ולכל דירה בבניינים יש חנייה אחת. בין כל שני בתים פרטיים קיים שטח ציבורי המשמש כחנייה ציבורית. יש באפשרותם של שלושה רכבים לחנות בחנייה זו מבלי לפלוש לשטח החניה של הבתים הפרטיים. לפני זמן מה באחת מהחניות הציבוריות עשו סימון "מעטפה", התקשרתי לעירייה בכדי להבין למה לקחו שטח שהיה מוגדר כחניה והפכו אותו לשטח אסור לחניה. קיבלתי תשובה שהשכן התלונן שזה חוסם לו את שדה הראייה כשהוא יוצא מהחניה שלו. (זו לא השנה הראשונה וגם לא השישית שלו ברחוב הזה). לאחר מכן שכן אחר, לא רחוק משם, החליט שגם לו זה מפריע וחסם את חנייה אחת מתוך השלוש בעדניות וכו'. השכן פנה גם באותה טענה לעירייה וכנראה ששם נענו הפעם בשלילה. יום אחד הגיע פקח וביקש מהשכן להזיז את העדניות כי זו חנייה וזה מסוכן שזה עומד ככה. השכן הזיז את העדניות ולאחר זמן מה מסתבר שהעירייה אישרה גם לשכן הזה "מעטפה" בחנייה אליה כיוון אך מסיבה אחרת. כשהיתקשרתי לעירייה לברר על מה הפעם החליטו לקחת לנו עוד חנייה נאמר לי שהשכן מתלונן שזו חנייה שחוסמת לו את הפח. כל זה לאחר שהגיע פקח וראה את החניות ולא העיר לאף אחד מהרכבים, ההערה היחידה הייתה לשכן שניסה לחסום את החנייה בעזרת עדניות. ברצוני לדעת אם דבר כזה תקין במיוחד ברחוב שאין בו חניות ובמיוחד שנחסמו פה שני חניות במשתי סיבות שונות לגמרי. אשמח לתשובה, תודה רבה
אבירן שלום,
תשובות מהעיריה בעל פה אינם רציניות ולא ניתן להתבסס עליהם,
ככל שאתה מתכנן להתנגד לביצוע הנ"ל הייתי ממליץ לך לכתוב למחלקת חניה / תנועה בעירייה ולקבל מהם תשובות בכתב.
עם קבלת התשובות תוכל לבחון את ההחלטה האם הינה סבירה או לא, ולפעול בהתאם.
בהצלחה,
אמיר שטיינהרץ, עו"ד
מנהל פורום מקרקעין ותמ"א 38
03-6329444
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים