הגשתי 2 תביעות נפרדות נגד אותו גוף וזאת בגלל ההגבלה בסכום התביעה שאפשר להגיש לבימ"ש לתביעות קטנות.
בכל אחת מהתביעות הוצג מקרה ביטוח אחר אך יש ביניהן הרבה מהמשותף.
תביעה אחת עמדה על 16,000 ש"ח, ושנייה על 25,000 ש"ח = 41,000 ש"ח .
בשל טעות אנוש לא הגעתי היום לדיון והנתבעים ניצלו זאת כדי לבקש מבימ"ש לאחד את 2 התיקים לתיק אחד ובקשתם נענתה . אין לי בעיה עם איחוד תיקים אבל יכולה להיות פגיעה בקביעת הסכום בפסק הדין בעקבות מגבלת הסכום ל-33,400 ש"ח ומבקשת התייחסותכם ל-2 השאלות הבאות:
– האם בימ"ש לתביעות קטנות יכול לתת פסק דין על סכום בסך 41,000 ש"ח שהוא סכום 2 התביעות אם ימצא הצדקה לכך?
– האם בכך שסכום התביעה לבימ"ש לתביעות קטנות מוגבל ל-33,400 ש"ח לא יפגע בקביעת הסכום בסך 41,000 ש"ח ?
נא עצתם ועזרתכם בעניין.
בברכה תמרה
שלום,
1. לא. בית משפט לתביעות קטנות אינו מוסמך לתת פסק דין מעל לסכום של 33,500 ש"ח.
2. בוודאי שיפגע.
עליי לציין כי בהתאם למתואר כאן ביצעת כמה טעויות משפטיות מהותיות שאני בספק בכלל אם בית המשפט יתן לך סעד. אני יותר ממציע לך להתייעץ עם עו"ד שאחרת את עלולה להפסיד הכל ולא תוכלי לתבוע שוב.
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים