דירתי שנמצאת בגג, היא הדירה הגדולה בבניין . בשל כך החליטו הדיירים שאני צריכה לשלם יותר ואפילו כפול מדמי השיפוץ . הדירה רשומה בטאבו: 68.6 מ"ר + שטח הצמדה של 66.7 מ"ר . למעשה הגודל של הקומה התחתונה כ 85 מ"ר כמו כל הדירות בבניין ,יש תוספת של הקומה העליונה שגודלו כ- 30 מ"ר בנוי ו 55 מ"ר מרפסות , כול הקומה העליונה כתובה בטאבו כשטח הצמדה על אף שבנוי בו .
כידוע לי ישנם שני דרכים לאופן חלוקת דמי השיפוץ .
(1 הנוסחה הרווחת והמקובלת ביותר , מקובלת ע"פ חוק
סכום השיפוץ * שטח רצפת דירתו של כל דייר ( ללא הצמדות )
מחולק ל – סך כל השטחים בבניין ( ללא הצמדות)
2)חלוקת סכום השיפוץ במספר הדיירים .
הדיירים פונים אליי שוב ושוב בטענה שעל ההצמדה בדירתי יש שטח בנוי וע"כ אני צריכה לשלם כפול . הם מאיימים כי ייתבעו אותי .יש לציין כי עזרה ובצרון אינה מתערבת בעניין אופן חלוקת דמי השיפוץ ,וגם האגודה לתרבות הדיור אינה נכנסת לעובי הקורה . אני מרגישה שהדיירים פשוט החליטו שאני צריכה לשלם כפול . מיותר לציין שאם אכן אני צריכה לשלם יותר , אני אשלם , אך אני לא יודעת היכן אני אמורה לבדוק את זה שלא ייצא ש אשלם סתם או הכנס להוצאות משפטיות ותביעות .מה עליי לעשות ? האם יש להם הילה לתבוע אותי ? איך והיכן ניתן לברר מה עליי לשלם לפי החוק ?
תודה רבה !
שבוע טוב,
לטעמי במקרה שלך מדובר בהצמדה "חייה" כלומר ההצמדה נוצלה לבניית חדר על הגג.
יש לחשב את הקומה התחתונה + החדר על הגג + מחצית השטח הצמוד כמרפסת.
ניתן גם לשכור שמאי שיבצע את החישובים ויחלק זאת בין ככל הדיירים בבנין.
בברכה,
אמיר שטיינהרץ, עו"ד
מנהל פורום מקרקעין
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים