שלום.רכשתי דירה מבעל דירה בבבנין שאין לו טאבו.לפי החוזה בינינו המוכר צריך להמציא לי אישור זכויות מהחברה הקבלנית . המוכר אמר לי שהוא שילם לקבלן עבור האישור סך של 700 ש"ח+מע"מ. עכשו עוה"ד של הקבלן מבקש ממני סך של 300 ש"ח + מע"מ כדי להעביר את הזכויות על שמי ברישומים של הקבלן..האם זו דרישה חוקית? האם מדובר בשני אישורים שונים כך שגם המוכר וגם הקונה צריכים לשלם עבור האישורים. מצפה לתשובתך המהירה כדי שאדע אם אני (הקונה)צריכה לשלם את ה-300 ש"ח+מעמ. תודה
אילנה שלום,
נושא זה מוסדר בצו הפיקוח על מחירי מצרכים ושירותים (קביעת מחיר מירבי לשירותי נותן שירות בהיעדר רישום זכויות בפנקסי המקרקעין) התש”ס 1999.
לגבי אישור הזכויות הסכום נשמע לי גבוה מאוד, אולם לגבי העברת הזכויות על שמך במאגרי החברה המשכנת את יכולה להיות רגועה הדבר מקובל בנסיבות העניין.
בהצלחה,
אמיר שטיינהרץ, עו"ד
מנהל פורום מקרקעין
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים