בשני מיקרים שונים נגבו ממני כספים במשך שנים מבלי שצרכתי כל שרות. כשביקשתי מחברות התקשורת הסבר על מה למעשה בוצעה הגביה, הן ענו ששילמתי עבור הזכות לדבר במחיר מוזל במקרה אחד (כשבפועל במשך 7 שנים לא דיברתי ולו שנייה אחת), ובמקרה השני עבור הזכות לשמור על מספר המודם הסלולארי, למקרה שארצה לפתוח מחדש את חבילת הגלישה (יצויין כי מספר המודם, בשונה ממספר הטלפון, הוא מספר סידורי נטול חשיבות, כך שאין שום פריבלגיה בשמירה על מספר ספציפי).
השאלה היא האם מותר לגבות כסף עבור אפס שרות בפועל ורק שמירת אופציה? האם יש לי אפשרות לקבל את הכסף הזה בחזרה? (כמובן שלא טרחו ליידע אותי כל השנים עבור מה אני משלמת, ואף במקרה אחד טענו ששלחו לי כל חודש חשבונית הביתה, כאשר מעולם לא קיבלתי שום חשבונית).
ולא ידעת כי עלייך לשלם עבור שירות שאינך מקבלת, תפני להשיב את כספך.
אני מסייגת את דבריי למקרה שישנם פרטים כגון הסכמה שלך שאינך מודעת לה וכיו"ב.
על פניו, הדבר שנעשה כאן אינו תקין.
בברכה,
עו"ד שרית לנגה-יצחקי
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים