אני בעל דירת גן בבניין מגורים. רכשתי את הדירה לפני מספר שנים והוצג בפניי תקנון מוסכם בו מופיעים כמה סעיפים תחת ניהול ואחזקת הרכוש המשותף. הראשון קובע כי בהתאם לסעיף 58 בחוק , הוצאות אחזקת הרכוש המשותף יחולו על כל בעלי הדירות באופן שווה. בסעיף הבא רשום שעל אף האמור לעיל בסעיף הראשון בעלי דירת הקרקע לא ישתתפו בהוצאות אחזקת המעלית.
יש לי מספר שאלות:
1. אם המסמך נרשם אני מניח שהסעיפים הללו חוקיים, נכון?
2. בהנחה ורוצים לשנות באופן כללי את חלוקת התשלום מחלק שווה לכל דירה ללפי שטח רצפה יש צורך בהסכמה של בעלי 2/3 מהרכוש המשותף, נכון?
3. האם הסעיף שאומר שדירתי לא תשתתף באחזקת המעלית כולל בתוכו כל הוצאה כלשהי על המעלית?
4. האם ישנה אפשרות שבעלי הדירות יכולים לשנות סעיף זה לגבי אחזקת המעלית? אם כן איזה רוב צריך במקרה זה?
תודה מראש
שלום,
1. נכון.
2. יש צורך בהסכמה של כלל בעלי הדירות מאחר ומדובר בשינוי הזכויות של בעלי הדירות.
3. יש לבחון את כלל התקנון.
4. כדי להטיל תשלומים שלא הוטלו לפני השינוי יש צורך ברוב מוחלט.
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים