אני גרה בבניין שמוגדר כבית משותף. הבניין בנוי כאילו בשני חלקים.
חלק אחד- בנין בן 4 קומות , שתי דירות בקומה, סה"כ שמונה דירות.
חלק שני – שלוש דירות מדורגות, [נפרדות לחלוטין מהדירות בחלק הראשון].שתי דירות קרקע צמודות גינה, דירה אחת עם מרפסת.בדירה עם המרפסת אני מתגוררת כבר 27 שנים כמעט מאז נבנה הבניין.
כל השנים וועד בית טיפל אך ורק בדירות על הקומות . מעולם לא נתבקשנו לשלם מיסי וועד ולא הוזמנו לישיבות וועד הבית אם בכלל התקיימו. אני , במשך כל השנים, כל תיקון של הגג או הקירות החיצונים ביצעתי על חשבוני. זאת כדי לא ליצור מצב של שכנות לא טובה עם השכנים.
היום יש צורך לאטום את הגג והקירות החיצונים של הדירות המדורגות. זאת עקב רטיבות בדירתנו מהגשמים בחורף שעבר וגם בגלל תלונת הדייר שמתחתנו על רטיבות בדירתו.
כמובן שוועד הבית לא מוכן להשתתף בהוצאות הכרוכות בכך וזה מובן לי בהחלט.
מצד שני הדייר שמתחתי לא מוכן להשתתף בהוצאות ומפנה אותי לוועד הבית.
ביקשתי מוועד הבית אישור בכתב למצב הקיים , או לחילופין את התקנון נעניתי בשלילה.
מה עלי לעשות עם וועד הבית?
מה עלי לעשות עם השכן הסרבן?
ככל והנזקים נגרמים בשל תשתיות משותפות הרי שיש לך זכות כי כלל בעלי הדירות ישתתפו בעלות התיקון וכי לתיקון ידאג הוועד. השאלה היא האם החלקים הופרדו כדין או לא יש פרוצדורה של הפרדת הוועדים או החלקים בבית משותף בהתאם לאשר נקבע בחוק המקרקעין בסעיף 59 .
ראשית תודה על תשובתך המהירה, יישר כוח
למיטב ידיעתי אין תקנון מותאם לבניין. ההפרדה נעשתה בע"פ ובאה לידי ביטוי בהתנהלות הוועד שהתעלמו לחלוטין מהדירות המדורגות, לכן פניתי אליך בשאלה מה עלי לעשות בקשר לוועד הבית. האם גם במקרה זה התקנון המצוי מחייב אותם? או שמחובתם להמציא לי מסמך המאשר את ההפרדה של הדירות? כדי שאוכל להשתמש בו בדרישתי מדיירי המדורגים להשתתף בעלות האיטום.
תודה מראש
תמי
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים