שלום רב
שתי שאלות לי אליכם:
1. בעלי סיים לעבוד כסו שף במסעדה לאחר 8 חודשים. נדמה לי שכיום כול עובד שמתפטר זכאי לפיצויים אך אני מניחה שרק מעל שנה?
כמו כן, מהן זכויותיו במסגרת גמר חשבון מלבד פירעון ימי חופש?
2. בחוזה העסקה במקום עבודתו החדש נרשם: "בתמורה לביצוע התחייבויותיך לעיל ולהלן תשלם לך המסעדה סך נטו של 8500 ₪ לחודש עבודה כולל הבראה ונסיעות (להלן: השכר).
נדמה לי כי אין זה חוקי לכלול את ההבראה והנסיעות בשכר, אלא בתוספת לשכר. האם?
ועוד, נרשם כי "אינך זכאי לצבירת ימי חופש. צבירת ימי חופש מעבר לדין תביא למחיקתם ולא תהיה זכאי לפדיון בגינם".
איני מבינה, מצד אחד רשום שאינו זכאי לצבירה. מצד שני, שצבירה מעבר לדין תביא למחיקתם. ז"א שזה לא שאינו זכאי לצבירה בכלל? מהו מספר ימי החופש המותרים לצבירה על פי דין?
תודה רבה
טל
1. עובד איננו זכאי לפיצויים אם הוא מתפטר אולם הכספים שנצברו עבור בקופת הפיצויים של קרן הפנסיה שייכים לו.
הבראה, חופשה.
2. הבראה לא ניתן להכניס לשכר. חופשה כן.
צבירת ימי חופשה היא בהתאם לחוק קרי ניתן לצבור שנתיים .
הי עו"ד אגם
תודה על המענה
רשמת שבגמר חשבון זכאים להבראה אך אני מניחה שהתכוונת באופן כללי ולא בהתייחס לבעלי שכן הוא עבד באותו מקום 9 חודשים. האם?
בנוסף, לא הבנתי למה כוונתך שלא ניתן לכלול הבראה בשכר, חופש ניתן.
האם עלי לגשת למעביד ולומר לו שאת רכיב ההבראה הוא צריך לחשב בנפרד, בתוספת לשכר? או שאולי בכלל התכוון המעביד שחוץ מאשר אותו סכום נטו (הלוא הוא השכר) ישולמו חופש והבראה?
תודה עו"ד אגם.
הי עו"ד אגם
תודה על המענה
רשמת שבגמר חשבון זכאים להבראה אך אני מניחה שהתכוונת באופן כללי ולא בהתייחס לבעלי שכן הוא עבד באותו מקום 9 חודשים. האם?
בנוסף, לא הבנתי למה כוונתך שלא ניתן לכלול הבראה בשכר, חופש ניתן.
האם עלי לגשת למעביד ולומר לו שאת רכיב ההבראה הוא צריך לחשב בנפרד, בתוספת לשכר? או שאולי בכלל התכוון המעביד שחוץ מאשר אותו סכום נטו (הלוא הוא השכר) ישולמו חופש והבראה?
תודה עו"ד אגם.
השאלה האם בעלי זכאי גם לכספי הפיצויים וגם לכספי הפנסיה שהופרשו בקרן הפנסיה או רק לכספי הפנסיה שהופרשו אליה?
התייחסתי להבראה שמתייחסת אכן להשלמת שנה.
כאשר המעסיק רושם סכום אחד שכולל זכויות שונות הדבר אינו חוקי ויש לשלם אותם בנפרד.
כן צריך לפנות למעסיק ולבחון את זה.
אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה
הקלד את תגובתך
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים