שלום
הבניין ברעננה ניבנה ב 1978 ע״י חברת רסקו. הבניין ניבנה עם פיקוח מלא של הפקולטה להנדסת 1.בניין של הטכניון .הוסבר לנו שהבניין ניבנה עם תקן מחמיר לעמידה ברעש אדמה.
לאור האמור האם דייר שלא חתם על הסכם תמ״א יכול לבקש מהיזם את תוכניות חיזוק הבניין על פי הבדיקות שהוא ביצע ואותם יגיש לאישור הוועדה. האם חייב היזם להעביר לכל דייר את כל המסמכים הרלוונטיים לביצוע הפרויקט.
2. בפגישה של נציגים של המסכימים והסרבנים עם היזם התנהג היזם בזלזול ועזות מצח לסרבנים
בפני כל המשתתפים ואף העליב אותי אישית כשאמר ״אני לא מעונין בפרויקט מאחר ואני לא רוצה לראות את פרצופך כל בוקר.האם יהיה נכון לפנות לעיתונות המקומית לפרסום .האם אני מסכן את עצמי ברצוני לציין שלא ניפגשנו עם היזם במשך כל תהליך קבלת ההחלטות בנושא התמא עד הפגישה הנ״ל .
תודה
אריה
שלום רב,
1. יזם אינו חייב דבר לדיירים אלא אם כן חתם מולם על הסכם מחייב, במסגרתו יש לבחון לאילו דברים התחייב. לעיתים נהוג לציין בהסכמי תמ"א שאם הפרויקט לא יצא לפעול בסופו של יום כתוצאה מאי התקיימות תנאי מתלה התוכניות יועברו לחזקת הדיירים.
2. לגבי פניה לעיתונות אינני מבין את שאלתך.
בברכה,
אמיר שטיינהרץ, עו"ד
מנהל פורום מקרקעין
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים