שלום רב,
1. אם אני רוצה ש"יהיה" לי עורך דין מ"שלי', רוצה לומר, אם יש לי שאלה או עניין משפטי לא ברור בחיי היום יום ואני רוצה לשלוח הודעה או להתקשר לעורך דין להתייעץ איתו בנושאי צרכנות, ספאם, עוולות אחרות…
אך מתמחרים דבר כזה? לפי תשלום חודשי, לפי שיחת טלפון ?
2. להרבה חברות בע"מ יש עורך דין משלהם, כיצד אותו עורך דין מתומחר? שכר חודשי מהחברה? לפי תיקים?
ואם לפי תיקים, במידה חרוצים להתייעץ איתו בשאלה מסויימת משלמים לו פר שאלה?
הודה להסבר מפורט לטובת כלל האזרחים.
תודה
שלום,
1. אני מעריך שכל עו"ד מתמחר אחרת את ענייניו ושכר טרחתו. אין חוק הקובע כיצד על עו"ד לפעול בעניין (למעט טיפול במקרים של נזקי גוף ונושאים בודדים אחרים).
2. הצדדים (חברה בע"מ ועו"ד) קובעים ביניהם כיצד נכון ונוח להם לעבוד. יש מקרים של ריטיינר (תשלום חודשי קבוע ללא קשר לפעילות). יש מקרים בהם החברה משלמת לפי שעות עבודה (יש מספר רב של אפשרויות למערכת יחסים עסקית).
לסיכום זה תלוי איך עו"ד והלקוח קובעים ביניהם. אין כלל אחד לעניין.
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים