קיבלתי טלפון מעורך דין שיש לי תיק בהוצאה לפועל על חוב שהיה 500 שקל ועכשיו עלה ל 1800 בגלל הטיפול.
הקטע הם לא הודיעו לי לפני שפנו להוצאה לפועל בעיקרון אני זוכר גם ששילמתי להם את החוב.
לטענתם כל החוב לא שולם לכן פנו, וששלחו לי דואר כנראה לכתובת הישנה מסתמא זה חזר גם.
והתקשרה אמרה פתחנו נגדך תיק
האם מותר להם הרי יכלה להתקשר לפני שפנתה להוצאה לפועל ולהציע לי לשלם
דבר שני יש לי איחוד תיקים על משו קרה לי בעבר שאני עומד בתשלום שלו, במידה ואני לא יסגור איתם למרות שזה כואב סתם ריבית לא על מה, האם התיק הזה יכנס אוטומטי לאיחוד או כיצד זה עובד?
תודה
רן שלום, ראשית, תיק הוצאה לפועל של שקים חוזרים ניתן לפתוח ללא התראה מראש. אם שלמת את החוב תפנה אליהם ותראה להם נתונים/אסמכתאות. באפשרותך להגיע בקשה לרשם ההוצאה לפועל בטענת פרעתי – זה אומר ששילמת ויעשה בירור. לגבי הדבר השני, בעקרון יש להודיע על תיק חדש בהוצאה לפועל, אבל תמתין כי במקרים רבים התיק נכנס אוטומאטית, תעקוב ואם אחרי חודש לא יצורף תגיש בקשה לצרפו. בהצלחה אבישי אוסטרייכר, עו"ד
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים