שלום רב,
רקע בקצרה.
רכשתי דלת כניסה מחברה בע"מ והדלת הייתה פגומה.
החברה סירבה להחליף/לתקן את הדלת, הגשתי נגדה תביעה קטנה וזכיתי בפס"ד בהחלפתה.
החברה לא כיבדה את פסה"ד ופתחתי כנגדה תיק הוצל"פ שנמשך מס' חודשים (ולא כלל עיקולים).
בשלב מסויים וע"מ לסיים עם העניין במהירות ויעילות, הגעתי עם החברה להסדר שתחליף את הדלת בתוך 45 יום. ההסדר גובה בהסכם מתאים ובהזמנת עבודה.
לציין כי בהסכם נרשם כי במידה והחברה לא תעמוד בזמנים היא תחזיר את ערכה הכספי של הדלת.
ימים ספורים לאחר מכן ובחוסר תום-לב משווע, מכרה החברה את פעילותה לצד ג' והיא קיימת היום "על הנייר" בלבד!
אני, שלא ידעתי מהעניין, תבעתי את החברה (שהמשיכה להתעלם מפניותיי ולא החליפה את הדלת במועד) בשנית והפעם על הפרת חוזה. החברה לא הופיעה לדיון וקיבלתי לזכותי פס"ד כספי.
החברה לא הגיבה ולכן פתחתי נגדה תיק הוצל"פ.
במהלך התנהלותי בתיק, התבררה לי עובדת מכירת פעילות החברה לצד ג' ואף קיבלתי לידיי את "הסכם מכירת פעילות" שנחתם בין הצדדים.
בהסכם הבחנתי כי צד ג' (החברה הרוכשת) מקבלת על עצמה ("מתחייבת") לטפל בכל ההזמנות הפתוחות של החברה המוכרת.
להזכיר, שלהסכם שלי עם החברה הנמכרת צורפה הזמנת עבודה מסודרת!
הזמנתי נכון להיום – פתוחה!
שאלתי:
אני עומד היום בפני מצב שבו לו ידעתי מלכתחילה על מכירת החברה הייתי פועל כנגד צד ג'.
יש בידי היום פס"ד חלוט לעניין ההסכם שהופר ע"י החברה הנמכרת שהינה חברה "על הנייר" (אין ממי לגבות דבר).
האם אוכל לתבוע את זכותי להחלפת הדלת מכח ההסכם שבין הצדדים, כשצד ג' מתחייב להשלים את ההזמנות הפתוחות או שברגע שתבעתי את החברה הנמכרת איבדתי למעשה את זכותי בעניין החלפת הדלת?
אני רוצה היום לפעול מכח הסכם הצדדים שהוא הסכם אחר, חדש, שבו לכאורה מעוגנת זכותי להחלפת דלת.
תודה,
אסי
הקלד את תגובתך
שלום
חמה אתה לא פונה לצד ג' בדרישה לקיום ההתחייבות של החברה ואיום כי תפעל נגדם משפטית אם לא יטפלו בכך?
בברכה,
דקל קרבר, עו"ד
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים