הוגש נגדי כתב אישום שקרי ממניעים זרים ולא עניניים, ועומדים מאחוריו גורמים בכירים במדינה.
מסיבות השמורות עימו, עוה"ד שמייצג אותי מסרב להתייחס במסגרת ההליך לגורמים ולמניעים,
ואומר שתפקידו להביא לזיכוי מלא, ואח"כ אני יכולה לפעול כראות עיניי.
מדובר על עו"ד טוב ובעל ניסיון רב.
החשש שלי נובע מהמחשבה שאולי יש דברים שאם לא ייעשו במסגרת ההליך הפלילי, לאחר מכן, במסגרת תביעת הנזיקין, יהיה הרבה יותר קשה ו/או בלתי אפשרי לעשותם.
ואני לא מדברת רק על סעיף 80 לחוק העונשין, אלא הרבה מעבר לכך.
שאלתי היא האם כבר במסגרת ההליך הפלילי צריך "לזרוע את הזרעים" לתביעת נזיקין ?
בתודה מראש על תשובה בהקדם.
סביר להניח שבית משפט פלילי לא יכריע בשאלות הקשורות לגורמים הבכירים או למניעים. בד"כ בית המשפט רואה בזה עניינים צדדיים או רכילות לשמה ובפרט כאשר מדובר בגורמים הנרמזים בפנייה. לא אוכל לספק תשובה מעמיקה יותר מאחר והשאלה כללית מדי וללא פרטים נוספים.
ואם כבר הזכרת את סעיף 80 הרי שכוחו מוגבל הן ביחס לתחולתו והן ביחס לסכום שנפסק בגינו ( בד"כ "צנוע). . התביעה הרצינית יותר היא הנזיקית.
עו"ד ערן צלניקר
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים