שלום,
השכן שלי זרק סיגריה בוערת למסתור שלהם בזמן שאנחנו היינו בחופשה משפחתית, וכתוצאה מכך נשרפו לי שלבים בתריסים וכן מסגרת אלומיניום של חלון (רק לפני חצי שנה עשינו שיפוץ כולל לבית והכל היה חדש) הבנתי משכנים שהיה גם פיצוץ אדיר מגז המזגן שלי , השכנים לא רוצים לשלם על הנזקים ומתנערים מאחריות (אפילו מאחריות שזה באשמתם) האם אני לתבוע בבית דין לתביעות קטנות, את תשלום הנזק +עוגמת נפש+ פיצוי על החופשה שנהרסה לי ממתח נפשי?
תודה מראש
אם התביעה שלך נכנסת בגדר הסכום שתובעים בתביעות קטנות (32,700 אם איני טועה) ויש לך את ההוכחות לגבי מקור הנזק, שכן תצטרכי לשכנע את בהמ"ש כי השכן זרק סיגריה וגרם לנזק – אז תתכבדי ותתבעי.
בברכה,
עו"ד שרית לנגה יצחקי
השכנים מנסים להפליל אותנו למרות שיש הוכחות מוצקות שאנחנו לא היינו בבית בעת האירוע, האם נהוג לתבוע עוגמת נפש מבית המשפט?
נהוג לקבוע; בתי המשפט לא ממהרים לפסוק פיצויים גבוהים בשל ראש הנזק הזה, הדבר תלוי בנסיבות.
בברכה,
עו"ד שרית לנגה יצחקי
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים