שלום,
מספר פעמים התקשרו אלי ממספר לא ידוע (כל פעם למספר אחר – בית, סלולרי, עבודה,…). בצד השני הייתה הודעה מוקלטת של עמותה רשומה, המבקשת כסף על מנת שאכנס לגן-עדן.
ביקשתי מענה אנושי ושם שאלתי מאיפה המספר שלי. נאמר לי שהם מתקשרים לכל ספר הטלפונים. הם טענו שניתן להוריד אותי מהרשימת תפוצה על פי בקשתי.
שאלתי: האם ניתן לתבוע את המתקשרים, בהתאם לחוק הספאם? האם הפיצוי תקף רק במקרה והם לא מורידים אותי מרשימת התפוצה, או שהוא תקף גם אם הם התקשרו אלי בפעם הראשונה ללא הסכמתי?
(אגב, המענה האנושי אמר לי שאני לא יכול לעשות דבר, מאחר שהם מציעים הורדה מרשימת התפוצה. מעניין אותי האם זה נכון)
חל על פרסומת מסחרית ולא על התקשרות לצורך קבלת כסף על ידי עמותה וכיו"ב. לכן, גם אני סבורה שחוק הספאם אינו חל במקרה זה. אם הורידו אותך מרשימת התפוצה על אחת כמה וכמה.
בברכה,
עו"ד שרית לנגה יצחקי
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים