אני הגיע לי אבטלה בגלל שעבדתי כמה שנים רצוף ,הגשתי קורות חיים לעבודה במקום עבודה גדול , הלכתי הקדשתי 7-8 שעות למבחנים קבלה לעבודה כולל הרבה מבחנים , התקבלתי אמרו לי הקורס מתחיל עוד כמה שבועות ,הפסקתי ללכת ללשכה. לא חתמתי בלשכה ובכך וויתרתי על זכותי לאבטלה , ברגע אחרון המקום עבודה שהייתי אמור לעבוד בו הזמין אותי ליום לראות את המוקד ולהביא תמונת פספורט ואני חשבתי שכל זה כדי שיעשו לי כרטיס עובד כמו בכל חברה , בסוף אומרים לי ששינו דעתם ולא רוצים אותי , אני רוצה לתבוע אותם על עוגמת נפש גדולה , מרגיש מדוכא והלכה לי אבטלה וקניתי הרבה בגדים חדשים בגלל עבודה הזאת כי ביקשו ליבוש ייצוגי , קניתי הרבה דברים התכוננתי בשיא הרצינות , לדעתי המפגש הזה היה אמור להיות מקסימום שבוע אחרי המבחנים לא שלושה שבועות אחרי המבחנים , לדעתי לא הוגן מה שקרה איתי , אני רוצה לתבוע אותם , יש לי סיכוי? יש לציין שביום המבחנים נעברתי יום שלם אצלם וביום הכרות 3 שעות העברתי …לדעתי יש פה טעם של עוגמת נפש
כמו העובדה שיש כאן מה שנקרא "הסתמכות" – כל מה שציינת זה הוצאות שהוצאת בהסתמך על העובדה שהנה אתה מתחיל עבודה חדשה.
מצד שני, תהיה טענה של המעסיק כי הוא חופשי להעסיק את מי שנראה לו. כך שהעניין לא ודאי.
אבל שווה לנסות לכמת את את כל הנזק שנגרם בשווי כספי כפי שאתה מציין, ולדרוש פיצויי הסתמכות.
בהצלחה,
עו"ד שרית לנגה-יצחקי
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים