אני גרה בבניין משותף, בקומה א' עורפית.
ממולי, בבניין משותף של רחוב מקביל, גר זוג, בדירה קדמית-עורפית, קומת קרקע.
חלון חדר השינה שלי משקיף אל החצר האחורית שלהם.
לפני כמה חודשים הם התקינו אורות בחצר האחורית של דירתם. יש מגוון של אורות בחצר, בשני צידי הבניין שלהם, אך אתייחס לסוג האורות המפריע לי בצד שלי: הם תלו על גדר הגבול שהם בנו (מרחק 4-6 מטר מהבניין שלנו) שרשרת של נוריות צבעוניות, שדולקות משעות אחר הצהריים, כל הלילה ועד הבוקר. הנורות דולקות בצורה מרצדת, תזזיתית . האור התזזיתי חודר לכל חלל חדר השינה שלי, מפריע לי להירדם ומעיר אותי מספר פעמים בלילה.
בטענה של מטרד פניתי אליהם פעמיים בכתב שיפסיקו את האורות האלה, כי זו שכונת מגורים ולא דיסקוטק באזור תעשיה או קזינו.
אחרי כמה ימים שקטים שוב החלו בהדרגה להפעיל את האורות, וחזר התפעול שלהם בצורת ריצוד ותזזיתיות.
אציין כי הנוריות האלה מקשטות גם את המטבח והסלון שלהם, אך אני מתייחסת רק לנוריות שמחוץ לדירתם.
מה אפשר לעשות חוקית נגד מטרד זה? אני יודעת שלגבי רעש יש חוקים. האם גם במקרה זה יש איזה חוק?
אודה לך על תשובתך.
שואלת
ניתן להגיש תביעה בעילת מטרד למתן צו להסרת התאורה.
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים