לפני כמה ימים קרתה לי ולבעלי תאונת שרשרת כאשר בעמידה ברמזור, רכב הגיח מאחור ופגע ברכבנו ומהמכה אנו פגענו ברכב שלפנינו, קיבלנו מכות יבשות בכל הגוף ללא פציעה, כמובן שהרכב נפגע לגמרי ופונה למוסך. האם אנו יכולים לתבוע פיצוי נזק גוף מביטוח החובה של הרכב, אציין כי פוליסת הביטוח וגם רשיון רשום על שמי, ובעלי הוא שנהג ברכב כאשר אני ישבתי לידו בשעת הנהיגה. מה הפרוצדורה לתביעת פיצויים לשנינו וממי?
בהחלט יש לפנות לחברת הביטוח המבטחת את הרכב בביטוח חובה. האם יש כיסוי לכל נהג או רק לך כנהגת? בדקי בתנאי הפוליסה. שמרי את מלוא התיעוד הרפואי. לגבי הנזק לרכב- יש לפנות לחב' המבטחת את הרכב שפגע בכם מאחור – פוליסת צד ג', או לחילופין אם יש לכם מקיף- יש להפעיל את הביטוח שלכם. אשמח ללוות אתכם. ליעוץ נוסף ניתן לפנות טלפונית. בברכה, רונית רוטלוי, עו"ד
תודה על תשובתך,
האם יש חובה להצהיר במשטרה על קרות התאונה, על מנת שאוכל לתבוע את הביטוח על נזקי גוף גם לי וגם לבעלי?
כן, בד"כ חברת הביטוח דורשת אישור משטרה.
האם אפשר להמתין עם הדיווח למשטרה, אני לא במצב לגשת כרגע לדווח, אם אמתין שבועיים ואדווח זה עדיין יהיה רלבנטי?
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים