אני עובד בניין ולאחר תלונות רבות שהיו מכאבי צוואר, עשיתי CT והתברר שיש לי כנראה פריצת דיסק באחת החוליות בצוואר. האם יש טענה בגו שאני יכול לתבוע כתאונת עבודה שכן אין מדובר בתאונה חד פעמית אלא בתהליך ארוך של שנים של הרמת משאות, במידה וכן את מי אני אמור לתבוע?
רפאל שלום,
המקום הנכון להגיש תביעה שכזו היא למוסד לביטוח לאומי ולבקש להכיר בתאונה כמחלת מקצוע בעקבות סוג העבודה או כמיקרוטראומה – פגיעות זעירות חוזרות ונשנות שגרמו לפגיעה.
לא קל להוכיח מקרים שכאלו וברוב המקרים ביטוח לאומי לא מכיר במקרים אלו כתאונות עבודה ואז יש להגיש תביעה לביה"ד לעבודה להכרה בפגיעה כתאונת עבודה.
כמו כן, ניתן גם לשקול הגשת תביעה של רשלנות כנגד המעסיק ככל והוא לא נקט באמצעי זהירות והעניק לך סביבת עבודה בטוחה. מומלץ מאוד להיות מלווה בהליכים אלו עם עו"ד הבקיא בתחום.
המון בריאות,
סיון שטינברג עו"ד
מנהלת פורום תאונות עבודה
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים