הבוקר עברתי ת.ד עם האופנוע שלי, במהלכה נחבלתי בברכך וביד וסרבתי להתפנות.
להלן מהלך האירוע: בעת שנסעתי במסלול האמצעי בכביש בין 3 נתיבים, רכב מהמסלול השמאלי אותת לפנות ימינה והחל לפנות עליי, תוך שהוא אינו מבחין בי. כתוצאה מכך ובכדי להימנע מהתאונה בלמתי בחוזקה והחלקתי על הצד. לאופנוע נזק ואני נחבלתי בברך וביד.
יש לי את פרטי הנהג ברכב צד' ג ופוליסת ביטוח חובה וצד ג' שלו והוא אינו מכחיש את התאונה.
לי יש ביטוח חובה של הפול, וצד ג' בחברה אחרת מה ניתן לעשות כדי למצות את מלוא זכויותי?
בקיצור, את מי אני תובע ואיך? ומה עליי לצרף?
אגב, הוא גם הציע לשלם עבור התיקון כדי להימנע מהפעלת הביטוח.
ברי שלום.
ראשית אאחל לך רפואה שלמה.
בגין נזקי הגוף שנגרמו לך, אתה זכאי לפיצוי מחברת הפול שביטחה את האופנוע בביטוח חובה. מומלץ לפנות לעו"ד המתמחה בתאונות אופנוע בהקדם, על מנת שייצג אותך בתביעה זו.
לגבי נזקי הרכוש שנגרמו לאופנוע, הנהג האשם בתאונה (וביטוח צד ג' שלו), אחראים לפצות אותך בגין הנזקים, אולם יהיה עליך להוכיח שהוא באמת האשם בתאונה.
כדאי לפנות באופן מיידי לקבלת הצעת מחיר לתיקון האופנוע.
אם הנהג השני יהיה מוכן לשלם לך את גובה הנזק, אז מעולה. אם לא, אז יהיה צורך בהגשת תביעה.
כדאי מאוד שיהיו לך פרטים של עדים לתאונה כדי שיוכלו לסייע לך במקרה של הגשת תביעה.
אתה מוזמן לפנות אלי בכל שאלה נוספת.
בברכה,
ירון שמעון, עו"ד
מנהל פורום תאונות אופנוע.
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים