שלום,
נסעתי בכביש עירוני והגעתי לרמזור. הרמזור היה ירוק כשהגעתי אליו ולפניי היו שני רכבים. הרכב הראשון לא התקדם והרכב שלפניי ואני צפרנו לו מספר פעמים. לאחר כעשר-עשרים שניות בהן הרכב לא התקדם יצאתי לעקוף את שני הרכבים. אמנם מדובר בנתיב אחד אך הוא היה מספיק רחב על מנת שהייתי יכול להשלים את העקיפה ללא מגע. אך הרכב הראשון בזמן שעברתי אותו החל לנסוע ונכנס בי בצד הימני מאחורה.
הנזק שנגרם לי הוא מזערי והנזק לרכב השני הוא שהפגוש הקדמי שרוט מצד שמאל.
החלפנו פרטים כמובן והפוגע תחת הרושם שאני הוא האשם והוא מתכוון לתבוע את חברת הביטוח שלי.
האם אני אשם? מה עליי לעשות?
תודה רבה,
איל
איל שלום,
ראשית, למרות הנתונים שציינת לא אוכל לקבוע חד משמעית מי אשם ובמידה ובכוונתו לתבוע, לא ניתן למנוע תביעה שכזו.
שנית, עפ"י החוק, אסור לבצע עקיפה ו/או לעבור נתיבים בתוך צומת ולכן המצב המתואר הינו סבוך יותר מכפי שציינת.
בנוסף, לאור האמור בדבריך, הנהג הפוגע פגע ברכבך מאחור ומשכך הדבר לא היה נתון לשליטתך. יחד עם זאת ייתכן ובאופן נהיגתך יש אשם תורם לקרות התאונה.
אשמח לייעץ באופן פרטני שכן פרטי המקרה ונסיבות נוספות שאינן מצויינות בשאלתך הינם סבוכים וארוכים.
בברכה ובהצלחה
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים