אני עובד בחברה לאבטחת טיולים. יש לחברה הסכם איתנו שאחנחנו מתחילים לקבל תשלום שעות נוספות רק אחרי 12 שעות .ואם אני עובד עד כ-12 שעות אני מקבל פחות משכר מינימום 235 שקלים. האם אני יכול לתבוע את החברה על הפרת זכויות עובדים?. אשמח לתגובתך צוף
צוף שלום,
הסכם עבודה לא יכול לגבור על הוראות של חוק. משכך, ההסכם של החברה לא יכול לגבור על חוק שעות עבודה ומנוחה המגדיר תשלום של שעות נוספות לאחר 8 שעות עבודה או לאחר 7 שעות עבודה אם מדובר במשמרת לילה (שעתיים לאחר השעה 22:00).
כמו כן, החברה אינה יכולה לשלם לך פחות משכר מינימום היא עוברת על החוק. כמו כן, במידה ואתה שומר או מאבטח על החברה לשלם לך לפי השכר הענפי בענף השמירה לפי צו ההרחבה בענף השמירה.
אתה בהחלט יכול לתבוע את החברה, כמה עובדים אתם בחברה ? שווה לשקול הגשת תביעה מרוכזת…
בברכה,
סיון שטינברג – פליישר עו"ד
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים