אני עובד לפי הסכם קיבוצי שקבע שמשרה מלאה כוללת 39 שעות שבועיות.
בשל המרחק הרב בין מקום מגוריי לעבודה הציע המנהל שאעבוד 4 ימים בשבוע במקום 5 ועל פי זה הוא שילם לי הוצאות נסיעה (יותר מהמחוייב בחוק) כך שאני מקבל החזר הוצאות נסיעה של 4 ימים ולא 5.
האם בשל כך שאני נאלץ לעבוד שעות נוספות יומיים בשבוע (11 או 12 שעות ברצף) מגיע לי תלשום עבור שעות נוספות?
שאלה נוספת לגבי החזר הוצאות שכפי שציינתי המעסיק משלם לי סכום משמעותי מעבר למחויב בחוק אך אציין שללא זה לא הייתי מגיע לעבוד בשל המרחק הגדול לעבודה. בהסכם קיבוצי נכתב שאני זכאי לבקש לפתוח קופת גמל על החזר הוצאות (נסיעה, טלפון ועוד) כשהמעסיק מפריש 5% מהחזר ההוצאות ואני מפריש 5%
האם המעסיק מחוייב להפריש מהחזר ההוצאות הנוכחי שהוא גבוה מהמחויב בחוק אך זה הסיכום שסכמנו בתחילת עבודתי או שהוא יכול לטוען שעל פי ההסכם הקיבוצי הוא מחוייב לפתוח קופת גמל על פי החזר ההוצאות לו הוא מחוייב על פי ההסכם הקיבוצי שהוא נמוך ביותר מחצי מההחזר ההוצאות הנוכחי?
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים