שלום רב, לאחר סיום התמחות וקבלת רישיון לעסוק במקצועי, שינו את הסכם ההעסקה שלי בחברה מהסכם קיבוצי שבו משלמים על שעות נוספות, להסכם אישי שבו שכר הבסיס גבוה יותר אך התשלום הוא גלובאלי – כלומר מניח מראש 10 שעות נוספות בלבד.
ואולם, נשארתי בתפקיד הקודם שלושה חודשים לאחר קבלת הרישיון. מאחר ותפקיד זה דורש שעות נוספות מרובות, נוצר מצב שבו במשך שלושה חודשים שילמו לי על בסיס גלובאלי למרות שעבדתי מעל ל20 שעות נוספות בכל חודש.
שאלתי היא – האם באופן תאורטי לפי הסכם ההעסקה האישי שלי אני יכול לעבוד גם 40 שעות נוספות בחודש ולקבל תשלום רק עבור 10? האם מגיע לי תשלום נוסף בעבור אותם שלושה חודשים? תודה.
בהסכם ההעסקה מצוין כי העובד יהיה זכאי לתוספת של 1,000 ש"ח לשכר בגין 10 שעות נוספות גם אם לא יעבוד בפועל את אותן שעות נוספות. אין כל התייחסות למצב שבו העובד חרג ממכסת השעות הנוספות.
משה שלום,
סכום השעות הנוספות הגלובלי אמור לשקף את שעות העבודה בפועל.
אם לא כך הדבר, אתה זכאי לאותן שעות.
אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה.
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים