שלום אשמח לעזרה!!! אני משכירה ובשעה טובה קניתי בית- וסיכמנו עם בעל הבית כי עד לתאריך 10/4 אמצא דיירים חדשים. פירסמנו מודעה-בתשלום והראנו את הדירה לעשרות זוגות. זוג אחד קבע חודש וחצי לפני המעבר כי הוא לוקח את הדירה בוודאות וביקש להפסיק לפרסם לדיירים פוטנציאלים אחרים. הזוג היה בדירה פעמיים ,ביקשו כי נפסיק לפרסם שוב ושוב ואף הסכמתי להשאיר להם חפצים מסויימים (ששייכים לי) .התהליך התחיל עם בעל הבית המקורי והכל היה בסדר, אך כעת, 10 ימים לפני המעבר- הבנו כי הם לא לוקחים את הדירה, הם הפסיקו לענות לטלפונים, מתעלמים מהודעות ולא הודיעו לנו דבר. פשוט נעלמו. הפסדתי דיירם אחרים, אני עכשיו תקועה באמצע- משלמת משכנתא לדירה החדשה ושכירות לישנה. האם יש לי עילה לתבוע אותם על הפרת חוזה שבעל פה? על הבטחות שווא? הרי נפגעתי בכך שיכולתי לאלכס דיירים אחרים…האם החוק עומד לצידי? אשמח לעזרה
גלי שלום.
ככל שמדובר בשכירות קצרה (עד 5 שנות שכירות).
יש תוקף גם להסכם שנכרת בע"פ.
לפיכך, ברמת העיקרון, עומדת לך עילת תביעה כנגד השוכרים אשר הפרו התחייבותם.
בברכה,
יעקב גורנשטיין, עו"ד
תודה !!!!!
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים