שלום,
יש בידי פסק דין של בית משפט לענייני משפחה לתביעת מזונות שהגשתי כנגד בעלי.
בפסק הדין כתוב: "לאור התוצאה והתנהלות הנתבע, הנתבע ישלם הוצאות התובעת כשהם צמודים ונושאים ריבית מיום התשלום וכן שכר טרחת עו"ד בסכום של 10,000 ש"ח כולל מע"מ הסכומים נושאים צמודים ריבית מהיום ועד יום התשלום בפועל".
עו"ד שלי טוענת שהכספים הללו מגיעים אליה שכן אני חתומה על כך בחוזה שכ"ט איתה (דבר שלא ידעתי עליו ולא הובא לידיעתי מעולם). אני כבר שילמתי לה הכל ואינני מבינה למה היא צריכה לקבל זאת? מה גם שאני בטוחה שלא זו היתה כוונת השופטת כשפסקה סכום זה. יש לציין שביקשנו מהשופטת שתפסוק לנו עבור הטרטור שהנתבע גרם לי שבגינו נאלצתי לשלם על עוד ועוד דיונים, אך עורכת הדין שלי טוענת שלזה השופטת לא התייחסה…כל העניין נראה לי תמוה ולא מסתדר בשום צורה אתית שהיא ואם זה אכן כך אז על איזה הוצאות הוא אמור לשלם לי?
אודה על תשובתך,
מאיה.
מאיה שלום.
שכ"ט עו"ד אשר נפסק על ידי בית המשפט שייך ללקוח, כנקודת מוצא.
במקרים מסוימים קובע הסכם שכר הטרחה כי שכ"ט שייפסק יהא שייך לעורך הדין.
אם אכן כך נקבע בהסכם שכר הטרחה, אז עורך הדין צודק. הטענה שלך ולפיה, חתמת על הסכם אך לא ידעת מה מופיע בו היא טענה קשה מאד.
בברכה,
יעקב גורנשטיין, עו"ד
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים