האם רישום משטרתי נמחק באופן אוטומטי? דהיינו, נחקרתי במשטרה בגין הטרדה והתיק נסגר מחוסר עניין לציבור ושאלתי היא האם רישום משטרתי זה ימחק לי או שאני צריכה להגיש בקשה למחיקת הרישום? ושאלה נוספת היא האם מעסיק יכול להיות שיש לי רישום משטרתי כשהוא מבקש תעודת יושר שאני אביא לו?
הרישום לא נמחק אופן אוטומטי אלא נשמר במאגר המשדטרתי תחת הקטגוריה של "תיקים סגורים". לאחר 5 שנים אפשר להגיש בקשה לביטול הרישום. מה שכן ניתן לעשות זה לנסות ולבקש את שנוי עילת הסגירה לחוסר אשמה ואז הרישום ייעלם כלא היה. זה כמובן תלוי בטיב הראיות שיש בתיק.
בכל הנוגע לדרישת המעסיק לתעודת יושר – תיקים סגורים אינם חלק ממה שהמעסיק שלך רשאי לבקש ומעצם הבקשה הוא בעצם עובר עבירה פלילית לפי חוק המרשם הפלילי. רק מספר גופים שלטוניים רשאים להיחשף לתיקים הסגורים.
עו"ד ערן צלניקר
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים