שלום,
הדייר שלי גר בדירתי כ 6 שנים בתחילת שנת הארכת השכירות הודיע לי שהוא רכש דירה והוא עוזב. אמרתי שמיד נחפש שוכרים חדשים והוא רצה לדחות את העניין כי הוא צריך לעשות שיפוצים בדירה החדשה והוא לא יודע מתי יפנה. עד לפני כחודש וחצי. עכשיו אצה לו הדרך והוא הביא שני שוכרים בכלל לא מתאימים ולא עונים על החוזה והוא מאיים עלי שאני מקלקלת לו בכוונה וגורמת לו נזק.
בחוזה כתובה פסקה שאומרת שאם הדייר ירצה לעזוב, הדייר אחראי לחוזה על כל התשלומים למשך כל תקופת החוזה בכפוף לכך שהמשכיר פעל באופן סביר על מנת להקטין את נזקיו. ועוד הוא איים שהוא יעביר את החוזה לצד ג ללא הסכמתי. האם זה חוקי העניין הזה? ומה על הנזקים שלי ?הוא גם רוצה להכתיב לי איך יראה החוזה העתידי שלי אחרי תום תקופת השכירות. אמרתי שיביא דייר חלופי שיכנס לנעליו בדיוק ואם הדייר ירצה להמשיך אז בחוזה החדש יכתב שאין אפשרות לצאת באמצע מהחוזה כי לי נגרם נזק אדיר וגם המחיר מתעדכן ועולה.
תודה רבה על התשובה
אלונה שלום,
זכותך לבחון את הדייר שיכנס בנעליו של הדייר היוצא, כלומר את זכאית לסרב לקבל דייר חדש מטעמים סבירים בלבד.
ככל שהזכות הנ"ל קיימת בחוזה, הרי ברור שכל מי שיבוא במקומו של הדייר ויאושר על ידך יכנס לחוזה קיים (על פי תנאיו והסכמים שנקבעו על ידכם).
בברכה,
אמיר שטיינהרץ, עו"ד
מנהל פורום מקרקעין
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים