שלום רב,
אני נמצא בתהליך של רכישת דירה, באמצע הדרך התברר לי כי בעלי הבית שרכשו את הדירה מהקבלן לא רשמו את הדירה כבניין משותף.
והם סיכמו עם עו"ד מסויים שישלמו רק אם וכאשר ימכרו את הדירה. כרגע הם מנסים לגלגל עלי את עלויות שכר הטרחה של העו"ד או לפחות שאשלם חצי.
למרות שמדובר בסכום לא גבוה יחסית לערך הדירה אני מרגיש קצת סחיטה.
מה עושים במצב הזה? מה נהוג?
שלום רב,
בדרך כלל בהסכמי רכישה דירה ישנו סעיף המסדיר את כל התשלומים הקשורים בנכס לצדדים שלישיים. על כן, יש לבחון האם קיים סעיף כזה בהסכם שלך, ובמידה וכן קיים יש לבחון האם יש בו בכדי להסדיר את הדרישה לתשלום בגין עלויות רישום. יחד עם זאת, יש לבחון בהסכם הרכישה האם קיים סעיף אשר לפיו היה ידוע לרוכש כי הנכס טרם נרשם כבית משותף או סעיף אחר שיש בו אינדיקציה להסכמה או הבנה של הרכוש כי ייתכן ועלות הרישום היא באחריותו.
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים