שלום, בהמשך לשאלה על רישום הדירה בחלקים לא שווים מאתמול (16.2 – מירי)
הבעיה היא שלא היתה לעורכי הדין אינפורמציה על האחוזים של כל אחד בדירה כיוון שעוד לא הערכנו את השיפוץ. לכן הם רשמו ברירת מחדל 50-50 וסיכמנו שניתן הוראה חדשה כשסכומים ייודאו. נודע לנו על הסכומים המדויקים רק כ 3 חודשים אחרי חתימת החוזה, ואז כאמור התחילו הבעיות האישיות שעיכבו את הרישום. אני מבינה שעורכי הדין התרשלו כאן. השאלה שלי היא כאם ההסכם שבע"פ שיש לנו איתם (ועל זה מעידים התצהירים) הינם מספיקים כדי להתגבר על הניירת שלפיה הדירה מחולקת שווה בשווה? הרי יש לזה הסבר, והם מסבירים הכל בטען הביניים שלהם, אפילו כותבים באחד המכתבים שהם רואים בזה ניסיון שלו להתעשר על חשבוני. מההמשקל של התצהירים האלה בבית משפט? האם היו תקדימים ששופט, למרות הניירת, פסק לטובת "הצדק" ? או האם הוא יכול להגיד לי שעם כל הצער שבדבר, הוא מאמין לי אבל ידיו כבולות כי המסמכים מצביעים על 50-50?
תודה,
מירי
1. לא אמרתי שעוה"ד התרשלו, ובטח אם לא ידעו לגבי ההסכם ביניכם
2. צישנה פסיקה ענפה לגבי רישום זכויות בדירה לעומת הסכמות בהסכם יחסי ממון או הסכמה אחרת בכתב. מציע הלך לפנות לייעוץ משפטי ולא להסתפק במענה כזה או אחר בפורום
חיה לזר נוטקין , משרד עו״ד וגישור
פארק המדע – רחובות
גירושין l אבהות l הסכם יחסי ממון l סכסוכי ירושה l פירוק שיתוף במשק (מושבים) l צוואות
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים