לפני מספר ימים קניתי מאדם פרטי מסור שרשרת חדש מתוצרת "STIHL" מדגם "MS52" בסך של 1300 ש"ח.
עשיתי זכרון דברים עם המוכר שמאשר שהמסור הינו מהתוצרת הנ"ל ולשביעות רצוני.
עוד בטרם עשיתי בו שימוש כלשהו למעט הפעלתו בביתו של המוכר בדקתי באם המסור אכן הינו מהתוצרת הרשומה עליו. ולתדהמתי הוברר לי שהמסור איננו מהתוצרת הנ"ל וככל הנראה מזוייף.
פניתי מיד למוכר והעלתי בפניו את תוצאת הבירור. המוכר טען שהוא לא מומחה בזיופי מסורים כך קיבל אותו וכך הוא מוכר אותו ואיננו מוכן להחזיר לי את כספי.
אלה הפרטים העיקריים.
שאלתי היא האם יש לי עילה לתביעה כנגד המוכר להשבת כספי. למרות שלדעתי המוכר אינו תמים כפי שהינו מתיימר להיות .
צריך לראות את ההסכם שבו מדובר. אם שם הוא התחייב שמדובר במוצר מסויים ובפועל המוצר אחר, תוכל לבטל את החוזה. כמו כן פתוחה הדרך להוכיח הטעיה או לטעון לטעות על פי דיני החוזים.
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים