שלום,
פניתי לוועדה לקבלת היתר לגדר מסוג סורג שגובו מעל 1.50 (~180 כולל גובה מדרגה). אני גר בקוטג' דו משפחתי עם 2 כניסות סמוכות באמצע הביניין. בשני צידי מעבר לכניסה יש ריצוף על קרקא ובגבול קיים קיר תומך/מדרגה מבטון, כלומר שתחי ריצופים קיימים בגובה של 30~סמ על פני שתח המעבר. מיקום הגדר המתוכנן הוא על פני המדרגת בטון הקיים שנבנתה על ידי קבלן בזמנו ואף יש חתכות פלדה עליה לריתוך. בוועדה נאמר לי שעלי לפרספ מודעה בעיתונים (2 ארצי ו1 מקומי) על ההקמה וזות בנוסף לחתימת השכן. המעבר בין שתחינו נגמר בכניסות לבית, כלומר אף בן אדם לא יעבור הלה חוץ מאתנו. המחיר של הפירסום הוא מעל 1300 ש"ח. האים הדרישה חוקית?
תודה רבה על תשובתכם.
שלום לך – מדגיש אני לא עו"ד
מצטט מפנייתך" האם הדרישה חוקית?
* כן..
*יתרה מכך פנה ודרוש (לפי חוק חופש המידע) לפי סעיף 62א(9) לחוק התכנון והבניה לקבל מוועדת התכנון המקומית את פרוט הנספח / תקנות עליו הם מסתמכים ובאים בדרישה לפרסם מודעה
–
ובמקביל בקש את הפרטים הבאים
*מהו נוסח המודעה
*כמה זמן נמשך הפרסום
*למי יש להגיש ההודעה במסירה אישית
*גודל המודעה בעת פרסום
*בהתאם לתיקון מס' 86 לחוק התכנון והבניה יש חובת פרסום הודעות באינטרנט
=באתר האינטרנט של הוועדה המקומית או באתר האינטרנט של רשות מקומית .
*ממליץ שתתקשר ותברר באגודה לזכויות האזרח האם יש הבנות חדשות ו/ או עדכונים בחוק הודל"ים וזכות הציבור להשפיע
*
מקווה שעזרתי
בהצלחה
תודה רבה על התשובה. הם הבטיחו לשלוח ת'נוסח. קיבלתי ת'הצאת מחיר בחברת פרסום לפי הנסיון שלהם בעניין… מהנדס אומר שזה לפי דעתה של וועדה, אבל מה עם הגיון?… אבדוק לפי ההמלצותך, תודה וכל טוב
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים