אני בן 57 סובל מבעיות בשתי העיניים צניחת עפעפיים מיופיה קוצר ראיה גבוה + פזילה + רשתית מתוחה המצב החמיר בעקבות עבודה ממושכת 8.5 שעות מול מסך מחשב התחילו כאבים חזקים דקירות בעיניים וטשטוש בקריאה לאחר כ5 שעות עבודה .רופא עיניים רשם המלצה לרופא תעסוקה להגביל ל5 ש עבודה מול מחשב + חצי שעה הפסקה הרופא סרב לרשום חצי שעה רשם רק 20 דקות וסרב לרשום לצמיתות בהתחלה רצה לרשום לי ל3 חודשים אחרי ויכוח וכשהבין שזה לא מצב זמני אלא כרוני רשם לחצי שנה ואמר לי תחזור שוב וכל פעם נאריך התקופה כי אני לא יכול לרשום קבוע רק ביטוח לאומי בוועדה רפואית האם זה נכון ומה פתאום הוא מפנה אותי לביטוח לאומי אני לא רוצה קצבת נכות וגם הם לא יכירו במצב זה כנכות רק הגבלת שעות מול מחשב
האם הוא לא יודע שזו לא נכות כללית רק תעסוקתית מה אני יכול לעשות האם לבקש רופא אחר מקופת החולים או שכל הרופאים יתנו לי אותה תשובה כי זה החוק כפי שהוא אמר לי
יוסי, רופא קופת החולים מוגבל ביחס לכמות אישורי המחלה שהוא יכול להוציא. בשלב מסוים הטיפול על ידי רופא תעסוקתי נעצר (לאחר שהמצב סטטי) ועליו להעבירך להמשך טיפול על ידי הביטוח הלאומי. הווה אומר, הוא לא יוכל להנפיק לך אישורי מחלה. המשמעות היא שיהיה עליך לפנות לביטוח לאומי לקבל הזכויות המגיעות לך במקום העבודה ו/או בכל מקום אחר, אך אינך מחויב.
בברכה,
עו"ד רפאל אלמוג
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים