שלום רב,
אני גר בבניין משותף (ישן). צינור הביוב מתחת לשירותים יוצא אצל השכן מתחתי (באופן אופקי מקביל לתקרה שלו) ומתחבר לצינור האנכי שעובר בכל הדירות. השכן פנה אלי בבקשה להחליף את הצינור כיוון שהוא חלוד.
א. האם הצינור באחריותי או באחריות הועד. ב. האם אני צריך להחליף לו צינור חלוד או רק במקרה של נזילה. ג. האם במקרה של נזילה אני צריך לפצות אותו גם על נזק אחר במידה וייגרם.
אודה לתשובתך.
ככל שמדובר בצינור שהוא חלק מתשתית משותפת הרי שהאחריות לתקן חלה על הנציגות – והעלות חלה על כלל בעלי הדירות ככל שנגרמו נזקים הרי שעל כללל בעלי הדירות לשאת בהם באופן משותף.
תודה על ההתייחסות המהירה..
לטענתו מהאגודה לתרבות הדיור נאמר לו כי החלק האנכי (המוברג לחלק האופקי שעובר בכל הדירות) הינו רק שלי ולכן חובת התיקון היא עלי. האם יש הפרדה מבחינה משפטית בין הצינור האנכי אליו אפשר להתייחס כ"שייך לי" ובין הצינור האופקי המשותף?
אני מציע כי תפנה לאגודה לתרבות הדיור שתגשר ביניכם.
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים