שלום,
במקום עבודה בו אני נמצאת מגיע לי 1.5 ימי מחלה בכל חודש, אך מעולם לא השתמשתי ביום מחלה, האם אחרי שנה שאני עובדת במקום ועוזבת אותו אני מקבלת את צבירת השעות הללו במשכורת או שהם "מתבזבזים"?
כמו כן, בהריון מגיע לי 40 שעות לבדיקות, אם אני נעדת ליום שלם לבדיקות זה נחשב יום מחלה ואיך מתייחסים לזה במשכורת?
אשמח להתייחסותך,
תמי שלום,
אם את עובדת במקום עבודה פרטי ולא חל עליך הסכם קיבוצי או צו הרחבה ספציפי לתחום עיסוקך, את לא זכאית לקבל את ימי המחלה שנצברו.
לגבי היעדרות לבדיקות -כעקרון שעות אלו נועדו ליציאה של מספר שעות מיום העבודה אך אם נאלצת להיעדר ליום שלם לבדיקה שלא יכולת לעשות אותה במועד אחר מחוץ לשעות העבודה, יש להחשיב את יום זה כחלק מהשעות שמגיעות לך כשעות בדיקה ולא לנכות לך מהשכר.
במידה והיית יכולה לבצע את הבדיקה מחוץ לשעות העבודה או בזמן קצר יותר – לא תוכלי לממש את זמן זה מסגרת ה – 40 שעות וגם לא תוכלי לקבל על זה יום מחלה כי מדובר רק ביום אחד ועל היום הראשון לא מקבלים שכר, אך את יכולה לבקש שיפדו לך יום חופש.
בברכה,
סיון שטינברג – פליישר, עו"ד
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים