אני בעלים של נכס שהושכר לטובת מסעדה. הנכס נמצא באיזור של מסעדות (רחבה משותפת למספר בתי קפה) ולנכס שלי לפי טאבו צמוד שטח פי 3 (כי הנכס שלי גדול פי 3) משל בתי עסק סמוכים. עד היום במשך 14 שנים מאז הבניה, בנכס פעלה חנות שלא דרשה שימוש ברחבה ובתי קפה הסמוכים ניצלו זאת. בתוכנית של קבלן מסומן שטח קטן משמעותית ושווה לכל בתי העסק. עכשיו הנכס הושכר למסעדה וישנם חיכוחים – בית קפה הסמוך לא מוכן לפנות את השטח שע"פ טאבו לא שייך וכן טוענים "ככה זה 14 שנים".
השאלה: מה קובע יותר, טאבו או חוזה מכר? בטאבו כתוב "לנכס שלי צמודים 9 חלקים ברכוש משותף, ונכס סמוך 3". כמובן שאין חלוקה, ואם מסתכלים כמה בית עסק תופס, אז השטח הכולל משמעותית גדול מהרשום בטאבו, ושלי קטן משמעותית.
איך נוהג בדרך כלל בית משפט ומה מעדיף? חלוקה ע"פ טאבו, נוהג, הסכם מכר או חלוקה פונרציונלית?
נ.ב.: היינו בגישור ועסק הסמוך מוכן לעשות ויתורים "למראית עין" ולא לחזור לזכויות טאבו.
תודה על התשובה, אשמח לספק פרטים נוספים.
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים