שלום,
טיסה של חברה אירופית אשר חזרה מאירופה לישראל בעיכוב של כ-7 שעות – להבנתי, על פי חוק שירותי תעופה אני זכאית להשבת תמורה עבור מחצית מעלות הכרטיס (שכן מדובר בטיסה חזור). האם הבנתי נכון?
חברת התעופה הציעה לי סכום הממלא דרישה זו, אך לא ממלא את הדרישה לפי הדין האירופי.
בדף האינטרנט של המועצה לצרכנות המסביר את החוק כתוב:
"בטיסה מאירופה לישראל חל הדין האירופי והדין הישראלי במקביל, הצרכן יכול לבחור בין פיצוי כספי על פי הדין הישראלי או על פי הדין האירופאי, אבל לא יוכל לתבוע את אותה הטבה מכח שני החוקים."
האם ניתן לתבוע בבית משפט בישראל את הפיצוי המגיע לי על פי הדין האירופי למרות שהוצע לי סכום המכסה את הנדרש לפי הדין הישראלי?
שלום,
כפי שהצגת את רשאית לתבוע בבית משפט בישראל באם לא קיבלת את הפיצוי המגיע לך מגורם אחר. אם תישאל דעתי ומניסיוני – כדאי לקחת את הפיצוי המוצע כיוון שאין לדעת מה תהיה התוצאה בבית המשפט (טוב ציפור אחת ביד מ 2 על העץ).
ככל שאת מעוניינת בייעוץ וסיוע משפטי בעניינך, את מוזמנת לפנות למשרדי.
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים