המעביד מחייב אותי לנסוע ברכבי לעיר אחרת מספר פעמים בשבוע בענייני עבודה. הוא מחזיר לי 1.60 ש"ח על כל קילומטר (לאחר הורדות מס הכנסה אני נותרת עם משהו כמו 0.90 אג' לקילומטר).
שמעתי כי על פי החוק (או ע"פ איזשהי תקנה) אני יכולה לדרוש כי הוא יחזיר לי חלק מהכסף שאני מוציאה על טסט, רישיון או ביטוח שנתי. ובכך לכסות לפחות חלק מהבלאי של הרכב וירידת הערך שלו.
האם זה נכון?
ואם לא, איך המעביד מפצה אותי על בלאי וירידת ערך?
תודה
רינת שלום,
המעסיק מחויב לשלם לך על הוצאות נסיעה הלוך ושוב למקום העבודה. לגבי שימוש ברכבך הפרטי במסגרת העבודה יש החזר רכב – סכום ההחזר לק״מ הוא בהתאם לסיכום עם המעסיק וכמו גם כל שאר הדברים כמו השתתפות בטסט , ביטוח וכו׳
לתשומת ליבך את יכולה להגיד למעסיק שאת לא מוכנה להשתמש ברכבך אם הוא לא יתן לך החזר הוצאות בסכום שיהיה מקובל עליך ושיכסנ לפחות את הוצאות הדלק.
בברכה,
סיון שטינברג פליישר עו״ד
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים