שלום רב,
עבדתי בחברה ידועה ומוכרת משך 4 שנים. לאחרונה התגייסתי לצה"ל וברור לי כי מכח החוק המעסיק חייב לשלם לי פיצויי פיטורין (כמובן ששיגרתי לו מכתב טרם גיוסי, שבועיים מראש). אולם, בתשלום האחרון ששולם לי לא הוזכרו הפיצויים! כל שהוזכר היה "הבראה" ו"פדיון חופש".
לפני שאני שולחת לו מכתב התראה לפני נקיטת הליכים משפטיים (ולפני שאני פונה בכלל לבית הדין לעבודה) רציתי לדעת אילו עוד זכויות מגיעות לי מכח דיני העבודה? (פנסיה כחוק במסגרת צו ההרחבה?, הבראה? חופשה שנתית? שעות נוספות? יש התיישנות על כל אלה?)
שאלה נוספת – כיצד מחשבים פיצויי פיטורין אם הייתי עובדת שעתית? (מה גם שכעת אני מבינה שבחודש האחרון הוא לא שיבץ אותי למשמרות בכוונה כדי שהמשכורת תהיה נמוכה והממוצע יהיה מופחת בתחשיב הפיצויים – שכאמור, לא שולמו בסופו של דבר..)
אודה לקבלת תשובה בהקדם,
תודה,
נועה.
מגיע לך זכויות כאילו היית עובדת רגילה שפוטרה.
מגיע לך הברה, פדיון חופשה, פנסיה לאחר חצי שנה.
את פיצוי הפיטורים מחשבים לפי ממוצע של 12 משכורות אחרונות.
לעיתים פיצויי הפיטורים משולמים בנפרד ועל כן יתכן שלא הופיע בשכר.
אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים