אמא שלי אושפזה בבית חולים סיעודי , מפה לאוזן שמענו על פיליפינית שהיתה מוכנה לטפל באמא שלי . לפיליפינית יש בן זוג ישראלי ויש לה רשיון להיות בארץ . סיכמנו איתה על שכר לשעה ונסיעות . התשלום היה במזומן ביד וככה זה התנהל במשך כשנתיים . עד שאמי נפטרה . כעת , לפני התשלום של הימים האחרונים שמגיע לה פתאום הפיליפינית באה בדרישה שנשלם לה פיצויים … , האם עקב העובדה שקבלה כסף בשחור ללא תלוש משכורת וסוכם איתה תשלום לשעה ונסיעות , עלינו לשלם לה פיצויים ? , כביכול אין בינינו יחסי עובד מעביד כי עבדה בשחור . האם היא יכולה לתבוע אותנו על אי תשלום פיצויים ? , כדאי לה ? תודה.
העובדת עבדה 2 שנים ללא תלוש ולא דרשה מאומה עד עכשיו . במידה ותחליט לתבוע פיצויים , האם לא תדרש לשלם מיסים על הסכומים שקיבלה ? , האם היא לא בצעה עברה ? , האם בעצם תביעתה היא לא יורה לעצמה ברגל ? , אני מניח שגם לנו ..אבל גם היא תענש.
קודם כל, אין חובה לתת תלוש שכר לעובד שמועסק שלא לצורך עסקו של המעסיק. חובת ניכוי המסים והעברתם היא של המעסיק, לא של העובד, ומי שביצע את העבירות הוא המעסיק. העובדת זכאית לכל זכויותיה כעובדת.
רענן קריב, עו"ד
מנהל תחום דיני עבודה, אגם, קריב ושות'
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים