שלום, בהיותי בחודש שמיני להריוני התקבלתי לעבודה בחברה פרטית. תחילת העבודה נקבעה למספר שבועות לאחר מכן. חתמתי על חוזה לפיו הייתי אמורה להתחיל לעבוד ב – 1.8.13 (בתאריך זה עדיין לא הייתי אמורה ללדת). רצה הגורל וילדתי לפני הזמן, כבר ב – 22.7.13, כלומר לפני מועד תחילת העבודה על פי החוזה. לאור האמור, הודיע לי המעסיק המיועד שעל פי החוק הוא אינו יכול להעסיק אותי במשך חופשת הלידה, אך גם אינו חייב לשלם לי. לפיכך נדחתה העסקתי עד לאחר תום תקופת חופשת הלידה. כיום, כחודש וחצי אחרי, אני עדיין בחופשת הלידה והמעסיק הודיע לי כי לאור צמצומים בחברה, הפרוייקט שבו רצו להעסיק אותי מבוטל ועל כן לא יוכל לממש עימי את החוזה.
האם מגיע לי פיצוי כלשהו? האם אוכל לדרוש להיות מועסקת בכל זאת?
בעקרון מדובר בהפרת הסכם, ככל הנראה בשל הריונך.
זה לא מקרה של שחור ולבן אולם בהתאם לרוח הפסיקה נראה כי המעסיק לא פעל בהתאם לחוק ותוכלי לדרוש ממנו לממש את ההסכם.
אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים