שלום, עבודתי עומדת להפסק בעקבות אי מעבר סיווג בטחוני של השב"כ. (על תיק פסיכיאטרי מלפני למעלה מ-20 שנה)
האם אני זכאי לדמי אבטלה ? מאחר וסיבת הפיטורין נדרשת בלשכת העבודה ובביטוח הלאומי אני מתלבט אם בכלל לדרוש דמי אבטלה (לפי חישוב כ-20,000 ש"ח). אני חושש שיתבצע תחקיר מול המעסיק וגורמי ביטחון ואתוייג בביטוח לאומי ולשכת התעסוקה כאדם בעייתי, מה שישפיע על כל פנייה שלי לשני גופים אלה בעתיד בכל נושא שהוא. האם כדאי לי להקדים את המעסיק ולהתפטר לפי שאפוטר רשמית ? אודה לחוות דעתך. הנושא דחוף.
הנך רשאי כמובן להתפטר אם ברצונך למנוע רישום שכזה על מכתב הפיטורים אך אז תהיה זכאי לדמי אבטלה רק לאחר 90 ימי אבטלה. באפשרותך לנסות לפנות למעסיק במקרה של פיטורים להוציא מכתב פיטורים קצר פורמלי ללא פירוט סיבת הפיטורים.
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים