שלום, הובטח לי בכתב שאם אמשיל לעבוד שנה מלאה בעבודתי החל מתאריך 01/01/2021 ועד 01/01/2022 אקבל בונוס.
בתאריך 02/12/2021 לאחר שאני עובד שנתיים בעבודה באופן מצטבר הוחלט לפטר אותי לרגל צמצומים באופן מיידי מהיום להיום אך להמשיך לשלם לי חודש קדימה עד תאריך 01/01/2022 וכולל אותו יום, אך את הבונוס הם לא רוצים לשלם לי בטענה שאני לא עבדתי עד תאריך 31/12/2021. האם העניין בכלל חוקי והאם לבטל את הבונוס בטענה שלא השלמתי שנה זה חוקי? תודה
מצד אחד, למעסיק יש את הזכות לפטר מעכשיו לעכשיו ולסיים את מערכת יחסי עובד מעביד באופן מיידי ומועד סיום העסקה הוא באותו רגע.
מצד שני, אם תראה כי כל הכוונה הייתה לא לשלם לך את הבונוס, הרי שתוכל לתבוע על כך.
תבדוק מה מופיע בהודעת הפיטורים שלך. האם כתוב שיחסי עובד מעביד מסתיימים עכשיו או בסוף החודש. אם בסוף החודש אתה זכאי לבונוס, ואם עכשיו, אז תוכל לטעון שפיטרו בשביל לא לשלם את הבונוס.
אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה. 050-6060611
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים