שלום רב,
יצאתי מחניה הקיימת תחת העמודים בבנין בו אני גרה, הירידה לכביש כרוכה בחציית המדרכה. הסתכלתי לשני הצדדים ואז שוב לצד שמאל ממנו מגיעות המכוניות בכביש. בו זמנית טס אדם על אופניים חשמליים שנסע במהירות על המדרכה ונכנס לי בצד הרכב הימני. רק לי קרה נזק והוא לעומתו טען שכואבת לו הרגל ושהולך לבי"ח (למרות שנראה היה כי לא קרה לו כלום..) ולאחר מכן גם טען שהלך ושיש לו קרע במיניסקוס ואישור ממיון (למזלו שום פגיעה לא קרתה לילדו שהרכיב ושנבהל וגם עזרתי לו..). כרגע אינו מוכן לשלם את כל הנזק שגרם לי לרכב למרות שהבטיח. כיצד ניתן לחייבו?? מה לעשות?כמובן שאינני רוצה בגללו להפעיל את הביטוח שלי ובינתיים לשלם השתתפות עצמית ועליה שנתית של דמי הביטוח השנתיים. (מדוע אין ביטוח לאופניים חשמליים המקוללים האלו?!). תודה מראש!
מיכל שלום,
לשאלתך הדרך לחייבו היא לפנות לבית משפט לתביעות קטנות. כמו כן נהיגה על אופניים חשמליים היא עבירה במקרים מסויימים בהם האופניים מוגדרות כרכרב מנועי (מורכב להסביר).
פנייה למשטרה תפעיל עליו לחץ שלא קשור ישירות לתשלום.
בהצלחה
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים