שלום רב. אני נוהג ברכב שמשקלו המותר הכולל הוא 5200 ק"ג. נסעתי בכביש 4 שבו שלושה נתיבים והמהירות המותרת היא 100 קמ"ש. הייתי בנתיב האמצעי, לפני נסע רכב במהירות של 80 קמ"ש בערך, עקפתי אותו בנתיב השמאלי. עצר אותי שוטר וטען שאסור לי לנסוע בנתיב השמאלי , וקיבלתי דוח על עקיפת רכב עוקף. בדוח כתוב במפורש שעקפתי רכב שנסע בנתיב האמצעי, ולא כתוב כלום על זה שהוא עקף או לא עקף רכב שהיה בנתיב הימני, הנתיב הימני היה ריק, לא היה בו שום רכב, ומתוך הרגל עקפתי משמאל ולא מימין. כשהשוטר עצר אותי הוא לא אמר מילה על העקיפה, אלא רק על זה שהייתי בנתיב השמאלי, ביקשתי להישפט כי בפרוש לא עקפתי רכב עוקף. כאמור גם בדוח כתוב רק שעקפתי רכב שהיה בנתיב האמצעי. א)האם נהגתי נכון כשביקשתי להישפט? ב)מה עלי לעשות אם בשני הנתיבים הימניים רכבים נוסעים לאט? בתקנה כתוב על רכב שמשקלו מעל 3500 ק"ג, משקל הרכב שלי הוא פחות מזה, הוא מורשה למשקל כולל של 5200, אבל אני לא מתקרב אפילו למשקל הזה. הרכב הוא ניידת שרות ולא מותאם להובלה. תודה צביקה
צביקה שלום,
במקרה שלך נדרשת שיחה טלפונית. אתה מוזמן להתקשר ביום א
בנוסף, באיזה תקנה הואשמת?
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים