אהלן,
ערכתי עסקת קומבינציה עם בעל קרקע לפיה אני בונה על הקרקע שלו בניין ומקבל מחצית מהדירות.
בהסכם נקבע כי רק כשאשלים את כל חובותיי ע"פ החוזה יירשמו הדירות שלי על שמי.
מאז שסיימתי את הבניין עברו למעלה מ10 שנים ועד עכשיו בעל הקרקע לא רוצה לרשום את הדירות על שמי בטענה שאני מפר הסכם וחייב לו כל מיני תשלומים שהוא שילם עבורי בעבור רשיונות וכו (עוד לפני שהתחילה הבניה).
לטענתי החזרתי לו את הכספים ועובדה היא שהוא לא עצר את הבנייה ולא תבע אותי מעולם.
כעת טוען בעל הקרקע כי החיובים הם שלובים ולכן אין התיישנות וכי עד שלא אמלא את כל חובותיי לא יעביר את הדירות על שמי.
ברצוני לשאול האם זה שלא תבע אותי מעולם על הפרת הסכם לדבריו מקנה לי זכות לטעון להתיישנות על אף החיובים השלובים? אשמח לקבל כל מידע על אף שברור לי שחובה להתייעץ עם עו"ד.
שלום רב,
אכן עומדת לך טענת שיהוי שיכולה להיות במקרה זה מכרעת, מה גם שצריך להבין מתי בדיוק טוען בעל הקרקע שקמה לו עילת התביעה (לענין בחינת ההתיישנות).
ככל שתחפוץ אתה מוזמן לפנות אלי ישירות לצורך בחינת זכויותך.
בברכה,
אמיר שטיינהרץ, עו"ד
מנהל פורום מקרקעין
03-6329444
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים