הי, אנו גרושים מזה 8 שנים ולנו ילדה משותפת. הגענו להסדר הדדי עם עו"ד וניתן תוקף של בית משפט. לאחר 5 שנים של תשלום מזונות מסודרים , הוא החל להתקשר בכל חודש ולבקש הפחתה (הסכום עומד על 2000 ש"ח ) נעניתי לבקשתו וללא עירוב פונקציות משפטיות הורדתי ל-1700 ש"ח . מאז , בכל חודש הוא מתעכב בתשלום המזונות , אני מגיעה למצב שאני ממש מתחננת אליו בהודעות ובטלפונים שיפקיד בזמן (10 לכל חודש) , מעולם לא ביקשתי תשלומים נוספים על שום דבר, גם כשהוצאות החינוך עלו על סכום המזונות , אני מסתדרת עם מה שיש לי ומה שהוא נותן, ולאחרונה זה הפך להיות ממש סיוט . הוא נשוי בפעם שנייה ויש לו עוד שני ילדים , אני נשואה ויש לי עוד תינוק . ראוי לציין שאנחנו בקשר טוב ואני מאפשרת לו לראות את הילדה כל אימת שהוא חפץ ומשאירה את המריבות ביננו מחוץ לתא המשפחתי ….. השאלה שלי היא כזו : הוא איים שיילך לבית משפט על מנת להפחית מזונות , מה הסיכוי שאכן יורידו? האם עצם העובדה שבאתי לקראתו והפחתתי לו 300 ש"ח בחודש (זה כבר סכום של 11,000 ש"ח ) לא משחק תפקיד כאן ? ומה עם עצם העובדה שהוא בכל חודש מפקיד מתי שבא לו ואחרי תחנונים ?
לי שלום, ראשית, הסיכוי להפחתת מזונות כשכל הסכום עומד על 2000 ש"ח בסך הכל כולל מדור, ובמיוחד לאור העובדה לפיה מלכתחילה הגעתם להסכם, היא קלושה ביותר והסיכוי מאוד נמוך. ייצגתי נשים לרוב שנתבעו להפחתת מזונות והמשוכה שעל הגרוש שלך לעבור היא קשה וגבוהה ביותר. לכן, אני מציע כי לא תילחצי במקרה זה שכן הסיכוי כי יופחתו המזונות הוא נמוך. זאת ועוד, אני מציע כי תשימי את איומיו בצד ותפתחי תיק הוצאה לפועל בגין החובות שהוא חייב לך
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים