שלום, אני מועסקת כשנתיים בחוזה אישי בעמותה למען שינוי חברתי.
לפי החוזה, המעסיק אמור למפריש לקרן הפנסיה (מבטחים הוותיקה) את חלקו היחסי מדי חודש בחודשו לכל המאוחר עד תאריך 17 בחודש.(אני מקבלת תלוש שכר ב-10 לחודש) אולם לדאבוני, במשך שנה וחצי המעסיק מעכב באופן שיטתי מדי חודש את התשלומים מעבר לתאריך הנקוב. האם זו הלנת שכר? למרות בקשות חוזרות ונשנות שלי לתשלום בהוראת קבע, כדי למנוע סחבת מיותרת זו, לא נעשה דבר ןאני נאלצת "לרדוף" בכל פעם אחר התשלום. האם זו עילה לתביעה? נמסר לי מקרן הפנסיה כי איחור שיטתי בתשלומים יפגע לי בזכויות הפנסיוניות בטווח הארוך. האם כך הדבר?
ראשית, אין לכך כל השלכה לגבי הפנסיה שלך.
זו אכן הלנת שכר אולם היא שולית ולא משמעותית ועל כן, למעט הצער, לא הייתי מגיש בגין עילה זאת בלבד תביעה.
אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה
תודה.. אם תביעה אינה כדאית, האם יש סנקציה אחרת על המעסיק במידה והמצב הנ"ל מתמשך ? שכן יש בהתנהלות שכזו הפרת חוק והפרת תנאים לפי חוזה ההעסקה וההסדר עם מבטחים. האם פניה ללשכה המשפטית של מבטחים עשויה להועיל?
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים