אבא של אשתי נפטר ויש לו עיזבון וכרגע עושים צו ירושה ,ברצוני לציין שבמשך 14 שנה האחרונים אני ואשתי והילדים היינו באים לאבא שלה החל מיום ד בשבוע ונשארים עד למוצאי שבת וכמובן בחגים ואפילו חופשות בית הספר של הילדים היינו נשארים עד סיום החופשות וזאת בכדי להיות אתו לטפל בו במובנים מסוימים לארח לו חברה כי הוא היה לבד עם עובד זר (ברצוני לציין שהוא לא היה סיעודי אבל מדי פעם הוא היה צריך מקלחת ניקיון הבית והכנת אוכל ועוד….) ההבדל מילדיו האחרים שהם היו באים לקראת מוצא"ש ל-3 עד 4 שעות והולכים או בחגים ארוחות חג והולכים לביתם .
1) האם אני יכול בתור החתן של חמי להשפיע על נושא צו הירושה ?להתנגד לדברים מסוימים או לדאוג שהכל יהיה שווה ,כי אשתי מוותרת לאחים שלה
2)האם אני יש לי חלק בכלל ?היות והייתי במשך 14 שנה אצלו ואפילו קילחתי אותו וטיפלתי בו מספר פעמים
3)האם יש לי חלק בחלק של אשתי ?ואם כן אני יכול להשפיע בחלק הנ"ל
תודה
התשובה לכך מתחלקת לשניים:1. מי שיורש על פי הדין הוא בת הזוג של האבא וילדיו. אתה, חם טוב ואוהב ככל שהיית לא תוכל לרשת אותו אלא אם יש צוואה שמורישה לך דבר מה.
2. אינך יורש יחד עם אשתך ואם היא תחליט לשים את חלקה בירושה בבנק אחר ולא לשתף אותך הרי שהיא מוגנת על פי החוק. דהיינו במקרה חלילה של גירושים ביניכם וככל שאשתך לא ערבבה את ירושתה עם הכספים המשותפים שלכם – הירושה של אביה תהיה רק שלה. זה החוק !
בהצלחה
חיה לזר נוטקין, משרד עו״ד וגישור
רח׳ מנחם פלאוט 10, פארק המדע, רחובות
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים