יש לי שאלה,
אם עובד ציבור נניח חוקר משטרה, שחייב לקבל ראיות לתיק החקירה, אם הוא לא עושה כן ואף מאיים ולמרות כל התחנונים והבקשות הוא מסרב לקבל ראיות תוך איומים אם אז הוא עובר על עבירת אי מילוי חובה רשמית ואף אם עשה זה מתוך התעמרות עבר על עבירת שימשו לרעה בכוח המשרה?
אשמח לדעת אם כן ,ובכלל מה השיקולים להאשמת בסעיפים דלעיל.
תודה דני
אני לא סבור שיש במעשיו של השוטר עבירה פלילית. ייתכן והוא עובר עבירה משמעתית ועל כן ניתן לפנות למח"ש או לנציב תלונות הציבור. לפני שתפנה אציע לך לשת לקצין החקירות של התחנה ולהציף את העניין אצלו. תזכור שיש לך מטרה והיא הגשת הראיות וזה מה שחשוב.
עו"ד ערן צלניקר
אם החוקר ביצע את המעשה, קרי לא רצה לקבל ראיות (שלכל הדעות מדובר במעשה שפוגע בי קשות) מתוך נקמה (יש לי ראיות על כך), גם אז זה לא נכנס בהגדרה של שימוש לרע בכוח המשרה?
אני מבין שעבירה זו שמורה בדרך כלל לדברים יותר קיצוניים, כמו שוחד או הטרדה מינית
אשמח לתשובתך בתודה
כפי שאמרתי אין כאן לדעתי עבירה פלילית. יש כאן התנהגות בלתי הולמת וזו עבירה משמעתית. בנוסף מעצם הסירוב שלו הוא יוצר מחדל חקירתי מהותי שישרת אותך בהמשך בהנחה שיתקיים משפט
עו"ד ערן צלניקר
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים
פורטל iLaw הוקם במטרה אחת – להכניס תחת קורת גג אחת את כל עורכי הדין בארץ, ולאפשר לגולשים להגיע לרשימת עורכי הדין הרלבנטית ביותר עבורם בקלות. רשת האינטרנט מאפשרת כיום לדעת פרטים רבים